Kategorier
Blogg

Forbrukslån

Forbrukslånet

Du trenger et lån til forbruk. Skal du på tur eller skal du gjøre noe er det best for deg og din økonomi er nok dette å ta opp et forbrukslån. Et forbrukslån brukes vanligvis for å forbedre en person sin økonomi. Et typisk eksempel på hvordan et forbrukslån kan brukes for å bedre din økonomi er ved å ta opp lån, bruke lånene på å betale ned dyre kredittkort og dermed spare penger slik at du får veldig fin økonomi etter en stund. Det fine med dette er at du får en bedre økonomi med en gang, men også at du får bedre økonomi med tiden. Trenger du penger er det viktig at du får dem på et fornuftig tidspunkt.

Hvem får forbrukslån?

Forbrukslån er et lån som gis til folk som klarer å behandle lånene. Det er ingen begrensning på hvem som får lånene så lenge man er myndig. Man må altså være over 18 år. Dette fordi man må inngå en juridisk bindende kontrakt og for å gjøre dette må man være voksen nok. Det er også andre aspekter som gjør at man helst vil ha folk over 18 år som stabil inntekt eller en måte å vise at man kan behandle lånet på.

Det viktigste med lån er at de skal betales tilbake. Får å betale tilbake lån må ha nok penger hver måned til å betale på lånet. Til slutt er lånet tilbakebetalt og forhåpentligvis er alle fornøyd. Det er lettere sagt en gjort. Har du lånt penger vet du at det ikke er så lett å låne mer penger enn det du har. Trenger du noe mer enn det som kanskje kommer din vei er det også viktig å bruke denne tiden på andre og mulige forbedringer. Skal det være noe som helst tvil om hva du gjør og hvordan du gjør dette kan du også ringe din bank.

Hvordan vurderes jeg?

Når du søker på lån sender du inn all informasjon om deg og din økonomi. På bakgrunn av din økonomiske informasjon gjør banken en analyse av din betalingsevne. De henter også inn en kredittvurdering hvor en objektiv tredjepart gir sitt syn på saken. Banken gjør dette for å gardere som mot mulige tap. Det koster bankene fort ganske mye penger hvis de ikke får inn pengene de har avtalt at de skal få inn fra deg. Kostnader som administrasjon, purring og innkreving koster fort mye penger. Er bankene redd for dette trekker det renten opp. Når bankene henter kredittsjekken følger kredittsjekken et tallsystem hvor de ranker deg i henhold til mange forskjellige parametere. Dette nummeret, som rangerer deg, går fra 1-100 hvor 1 er det laveste og 100 er det beste. Hovedparameterne i denne rangeringen er inntekt og forårets skattemelding. Mange spør om lønnsslippen for en måned og noen kan også spørre om en kontoutskrift. Kontoutskrift er veldig uvanlig og rart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *